Reageer jij op alle binnengekomen sollicitaties?

Reageer jij op alle binnengekomen sollicitaties?

Lees hier onze ervaringen!

Vraag gratis advies!

De servicedesk van Techniekwerkt behandelt alle binnengekomen vragen. Zo heeft Techniekwerkt in de afgelopen 12 maanden ruim 65.000 sollicitaties verwerkt. Bij een aantal gevallen ging het zelfs zo goed dat wij vanuit de kandidaat nog een bedankje hebben ontvangen voor het aanreiken van de juiste vacature! En in andere sommige gevallen klaagt de kandidaat. Dan gaat het meestal over het niet ontvangen van een afwijzing, of het ontvangen van een onacceptabele afwijzing. Deze uitingen variëren van ontevreden kandidaten, die dat soms ook zo uiten, tot kandidaten die een vriendelijk verzoek indient tot hulp of informatie.

Soms gaat het dus even mis. Maar niet reageren is geen optie! Ook al is de brief, mail of cv echt onder de maat. Reageren op kandidaten is een must voor iedere recruiter. Het is een uitgelezen kans om de professionaliteit van je organisatie te laten zien.

Kan jij ondanks een afwijzing toch de kandidaat motiveren en verder helpen? Was de mail, motivatiebrief en/of het CV duidelijk? Waar miste de kandidaat de aansluiting op de functie? En hoe kan de kandidaat zich verder ontwikkelen/opleiden om toch kans te maken op een soortgelijke functie?


-Omschrijf de sollicitatieprocedure. Wanneer kan de kandidaat een reactie verwachten?
-Geef in de vacature aan welke vormen van communicatie (niet) wenselijk zijn.
-Zorg dat de recruiter zichtbaar en bereikbaar is.
-Een algemene afwijzing is beter dan geen
-Een afgewezen kandidaat maakt ook deel uit van je netwerk.


Het versturen van een afwijzing hoort bij het proces van werving en selectie

Het is niet leuk maar kan jij ondanks een afwijzing toch de kandidaat motiveren en verder helpen? Krijg je teveel onwenselijke sollicitaties, dan gaat het ergens mis in het proces. Leg dit eens voor aan een van onze consultants bij Techniekwerkt. We zijn te bereiken op 070-4157863 of stuur een mail via onderstaande button.

Vraag advies

Lees hier onze blogs

Kandidaten werven

"Vacatures zijn het uithangbord van jou bedrijf"

Meer informatie

Het gebruik van onze Webkoppeling

In deze blog lees je over de voordelen van het onbeperkt plaatsen van vacatures via onze webkoppeling!

Meer informatie

Reageer jij altijd op kandidaten?

Lees hier de ervaringen van Techniekwerkt. "We zien iedere kandidaat als visitekaart van ons netwerk. Soms gaat het even mis, maar niet reageren is geen optie!"

Meer informatie

Vind de juiste kandidaten!

Techniekwerkt onderscheidt zich door werkzoekenden iedere dag weer met passende vacatures te verwennen. Direct vanuit de werkgever, zonder tussenkomst van intermediair!

Meer informatie