Kandidaten werven

Kandidaten werven

Vraag gratis advies

Een goed verhaal
Met een boeiende vacaturetekst kan je vertellen waar je mee bezig bent. We weten dat een boeiende tekst met een mooi layout werkt om sollicitaties te bevorderen. Uit een intern vergelijkingsonderzoeken is gebleken dat bij een verzorgde vacature de sessieduur enorm toeneemt en het “bounce percentages”, het bezoeken van slechts 1 pagina, sterk werd gereduceerd. Ook zagen wij een sterke toename van het aantal “returning vistors”. Met als resultaat, meer sollicitaties.

Vacatures kan je inzetten als uithangbord van je bedrijf. Je kan er de mooiste verhalen over je bedrijf vertellen, een fanatische inspiratiebron voor potentiele kandidaten. Met het inzicht dat de techneut die jij zoekt gewoon ergens aan het werk is, heb je overtuigingkracht nodig om die techneut naar je toe te trekken. Gebruik die kracht!


Een pakkende Functietitel
De functie titel is de eerste belangrijk gegeven. Deze moet kloppen met waar je naar op zoek bent, en behoort een alledaags en gebruikelijke functietitel te zijn. Maar wat zijn de meest gebruikelijke functietitel? Dit zijn o.a. Servicemonteur, Developer, Engineer*, Monteur*, Elektromonteur, Werkvoorbereider, Projectmanager en Technisch specialist. Waar een kandidaat niet op zoekt is bijvoorbeeld; “manusje van alles” of “Jongeren met een passie voor Techniek”. Gebruik in plaats daarvan bijvoorbeeld “Allround (technisch) medewerker” of “Junior/trainee Technisch medewerker”.

*Er bestaan al vele variaties op “Monteur” en “Engineer”. De meest gebruikte functietitels zijn; Mechanical Engineer, Service Monteur, Software Engineer, Service Engineer, Project Engineer of Elektromonteur. Echter zijn er naast de voorbeelden nog zo’n 50 variaties met “Monteur” en “Engineer”, zorg er dus voor dat je opvalt met de juiste functietitel.


Inspireer en motiveer de kandidaat
Nadat je de kandidaat hebt overtuigd met de juiste functietitel is het tijd voor de vacature. Vertel verhalen die inspireren en wat een kandidaat kan motiveren. Bijvoorbeeld over de inhoud van het werk, de afdeling, gezellige medewerkers, toeleveranciers, partners, de laatste technologische ontwikkelingen, die gave nieuwe machines of vertel gewoon hoe een werkdag eruitziet.

Wees voldoende transparant en voorkom lange lijstjes met wensen waaraan de kandidaat moet voldoen. Wees vooral positief, en beschrijf deze wensen vanuit de taken waar je als organisatie behoefte aan hebt. Zorg dat de kandidaat zich kan aansluiten in de bewoordingen van je vacature. Technici zijn geïnteresseerd in techniek, deel deze interesse bij voorkeur in (visuele) voorbeelden.

Voor bepaalde werkzaamheden zijn een certificaat en/of diploma vereist, laat de kandidaat dit duidelijk in de vacature weten. Is er ruimte voor ontwikkeling en/of het behalen van de juiste certificaten binnen het bedrijf? Vermeld dit bij de eisen zodat de kandidaat dit in zijn motivatiebrief/sollicitatie kan meenemen.


Twijfel je over de vacaturetekst of functietitel? Neem dan gerust contact met ons. Onze medewerkers kunnen een vacaturecheck doen om te kijken of je vacature voldoet aan alle eisen om optimaal te presteren.

Vraag gratis advies

Sollicitatieprocedure
Tenslotte zorg voor de bereikbaarheid en herkenbaarheid van je recruiters. Wees in de vacature open over de sollicitatieprocedure. Geef aan wat de kandidaat kan verwachten als hij solliciteert en geef daar de juiste opvolging aan.


De vacature is geplaatst
Techniekwerkt verzorgt diverse ingrediënten voor de juiste vindbaarheid binnen ons eigen netwerk maar ook daarbuiten. Een leuke test is om zelf eens je vacature/functietitel op Google te zoeken. Wat is het resultaat? De Vacatures van Techniekwerkt worden binnen 30 minuten door Google opgepikt in het zoekresultaat. Wij zorgen voor een optimale ranking binnen het zoekresultaat van jouw vacatures.


Waar gaat de kandidaat naar opzoek?
Techniekwerkt biedt de kandidaten de mogelijkheid om op aantal manieren vacatures te zoeken en filteren. De belangrijkste zoekfunctie blijft de functietitel. Daarnaast kan worden gezocht op bijvoorbeeld bedrijven, locaties, opleidingsniveau (mbo, hbo, universitair), opleidingen, ervaring (junior, medior, senior) en branches. Hoe meer data in de vacature staat, hoe makkelijker een potentiele kandidaat je zal vinden.


Lees hier onze blogs

Kandidaten werven

"Vacatures zijn het uithangbord van jou bedrijf"

Meer informatie

Het gebruik van onze Webkoppeling

In deze blog lees je over de voordelen van het onbeperkt plaatsen van vacatures via onze webkoppeling!

Meer informatie

Reageer jij altijd op kandidaten?

Lees hier de ervaringen van Techniekwerkt. "We zien iedere kandidaat als visitekaart van ons netwerk. Soms gaat het even mis, maar niet reageren is geen optie!"

Meer informatie

Vind de juiste kandidaten!

Techniekwerkt onderscheidt zich door werkzoekenden iedere dag weer met passende vacatures te verwennen. Direct vanuit de werkgever, zonder tussenkomst van intermediair!

Meer informatie